Wednesday, April 21, 2010

I HEART....#1pomanders walkway



I've been oooooogling over this...Oh btw, i made my own pomanders and it turns out ugleh...i used tissue paper PREMIER tu je..and i cannot find the styrofoam ball then i used gabus hijau orang cucuk bunga tu boley??.its square and i had to make it half circle, then stack theme together to make it round..susah ai..nanti letak gambar..serius buruks..and baru tau kat mana nak beli styrofoam ball tu after tanya Qis..kat semua house..kedai Sin Yin as mentioned by brideinmaking

carnation pomanders paling menarikk



online rent wrought iron ni..tp kat oversea je.kat malaysia mana nak cari???



outdoor ok lah boleh chuchuk je kat tanah..kat dewan??kena cari stand la


macam ni dia cucuk kat benda apa ni..




benda iron tu nama dia Wrought iron Garden stand or yang xda stand tu Iron shepherd's hook..hehe apesal shepherd lak kan..ooo bentuk macam shepherd stick...

siapa ade sewa hook tu untuk jadikan walkway dewan..emm sendiri pun xtnya harga vendor dah rasa nak DIY...tapi jrg tgok benda ni..cuma kat wedding WLT je pernah nampak.




4 comments:

zuliana_me said...

baik guna bunga palsu kot, sbb kalau amik gmbr dekat, x best la. Dr ko beli besi ape ntah tu, lagi mahal.

Kalo bunga untuk amik gmbr dr jauh, blh la guna tisu/ kertas. Huh.. bila la pulak aku blh berangan ni...;)

sophisticated bridezilla said...

babe. i have this tutorial, using paper. dapat dr one of the blogger (serious lupe gile name blogger tu)

let's try! gudluck babe.

http://foldingtrees.com/2008/11/kusudama-tutorial-part-1/

http://foldingtrees.com/2008/11/kusudama-tutorial-part-2/

nuptiles said...

zu, bunga palsu pun ok tp costly skit..kalo diy sndri pakai tissue lg murah..haha eh aku buat guna tissue lap muka tu cantik gak..

wrought iron tu fafa ckp tempah jela.aku pun xtau

lynda, oh ni tuto kusudama..i suke carnation but thanks yea..i pun suka website foldingtrees ni byk idea..

think n thanx said...

da, ak de google, dia guna kertas je...costly dlm rm5.50 dr bunga plastik yg harga 22.50...ni sume perngaruh ko...aku g google, kan pomanders ball utk ko...

http://iejajohari.blogspot.com/

byk gak dia cite psl persiapan kawennya...