Friday, September 3, 2010

Ilham Lisa Creation, Ruddin Nilai, Deen Couture

Begitu banyak nama butik ni, i dont even know the correct one..So, Smlm I went there..sorang-sorang ok..begitu bersemangat lah nak tgok ape dia boleh offer. So distance butik ke rumah adalah 20km, boleh pecut laju2 15min dah sampai ikut highway LEKAS.hehe. Dapat tahu pasal butik ni from FB friends yg sebenarnya bukan friends pun, add dia sbb tgok mekap engagement sgt best. So sangat psychotic gi add and tanya2 butik ape dia hired.

Upon arriving, dah ada sorang b2b tgh bincang dengan Abg Din. So Abg Din quote me reasonable price, cuma extra Rm100 dari pakej yg i nak before kat Butik X. here some of what Abg Din he can offer me with my tight budget:

Pelamin Dewan--Any design.the best part boleh pilih roman pillar at no additional cost!
Baju bride and groom from designers--Man kajang/Kirana/Cosry
Full accessories for nikah and sanding-veil, tudung, crown,samping, train pjg semua
Alatan merenjis
Red carpet
Walkway 6x
Arch
Make up for nikah and sanding--The MUA will stay back until outdoor photoshoot!
Bantal nikah

All for MYR2xxx, for fresh flower pelamin add MYR500
* If ever grooms attire takde saiz, he'll make a new one, additional MYR150 or if nak both new attire, new design additional MYR600
* No trasportation charges sebab 20km away je kot.

Whereas Butik X provide these:
Pelamin dewan 3 panel or pergola
Baju bride n groom custom made new
Accesories without tudung and nikah accesories
Alatan merenjis
Red carpet
Walkway 6x
Arch
Makeup nikah n sanding (not sure MUA will stay back or not)
No bantal nikah

All less MYR100 than above package.

What d'ya think....

Update skit :Ni baju Abg Din n pelamin yg I suke






13 comments:

NahWaL said...

Now thats what i call a bargain! you'd be crazy not to take it!! LOL kidding. besnya dapat murah gitu.

nuptiles said...

haha.crazeh eh.tu pun nak bargain2 lagi dgn dia or mintak upgrade fresh flowers at no add.cost..gila berangan..tula mengsurvey2 dr bulan 3 harusla.. n rzki nak jumpa dia kot.

Nora a.k.a Aira said...

stay back until outdoor photoshoot, waaah okeh la tu =) sgt berntung

nuptiles said...

nora : tula..tak sangka jugak.slalu MUA lepas makeup balik je kan..and charge stayback cost per hour.ni takde.. dia nak touch up2 kalo comot-momot, nangis2 ke.
boleh checkout butik ni..

Cik Belle said...

ok. hire die please. hehee..

nuptiles said...

cik belle : hehe. inshaAllah (dlm hati nak book skrg jugakk)..mehla book sesama. dia allocate 5 event to cater per day. Skrg dah ade 2 brides book tarikh 4/6.

YuNa said...

hi syg... thank singgah blog i.. hehe yuna pon amik package kat sini!! cantekkan baju2 die!! yang best lace die sume bukan lace yg biasa2..yg mewah2 gitu..

okeh, my fren pon amik pakej mcm u. makeup 2 kali (nikah n sanding) aksesori nikah.. pelamin rumah..alatan meranjis, arch.. die charge 2k.. so u mayb lebih sket coz pelamin dewan lebih besar + red carpet + walkaway

n i punya pakej plak sbb i amik 4 persalinan so tambah sket jadi 3k ;)

sekian laporan dari yuna :p

p/s book cepat2! b4 book try dulu baju tu taw.. da pakai baru nampak.. da puas hati terus book!

nuptiles said...

yuna : hiii mmg tgh cari u lah..sbb tgok ur blog post lah i lg berkobar2 nak gi kt Abg Din.
oh ok.thanx for the info.
sib baik u igtkan.kalo tak i nk book je trus tnpa try baju..hrp ade my size sbb dah gedempol ni.hehe

YuNa said...

yup.. papehal try baju tu dulu.. baru puas hati.. ^_^ ntah2 nnti kite terjumpa kat butik abg din kan.. hik2 owh ye lagi satu cepat2 chop abg din sbg yg mekap kite.. yuna tak dapat die.. ada org setaun seblum tarikh da book die.. huhu.. yg laen cantek gak makeup.. tapi of cozla cikgu paling superb kan.. ^_^

nuptiles said...

yuna : ok mcm nak g esok je try baju..org sibuk2 nak raya, kita sibuk nak kawin plak..pdhal 9bulan lagi kot..hehe.tp hati ni dok resah takot date tu dah penuh..dah book xleh refund kan..

igt nak amik yantie..tp abg din mekap lawa..tgoklah nti nak pmpuan or laki.

Anonymous said...

sapa2 boleh send alamat kedai abg din kat email saya..

zulliana1001@gmail.com

nak pegi tgk kdai abg din nie..tp xtau tmpat die katne.. =)

nimaldc said...

Boleh sapa asap bagi contact details bang Ruddin tak? Nombor handphone dia dah not in service lagi.Thanks

nuptiles said...

anonymous: will do.sorry lambat.:)

nimaldc : contact dia yg i tahu is 0123551667. assistant dia i tak amik contacts pula.maybe he's away pergi oversea ke.i call pn xdapat.(risau mode)..hehe.alternatively u can email him [ymruddinsaid@yahoo.com]
His address :Pt 9974,Jalan 1/3L,Phase 1, Putra Point, Nilai. Near mcD drive thru.