Monday, May 10, 2010

Reception gear



Buckle up, press the clutch, put on gear one and gooo....Oh shift the gear when the rpm exceed n making such loud noise

Yah i drove a manual car..how vintaj eh..haha.padahal.....

Yesterday I bought Cosmopolitan because they have this special bride edition..I kinda fall for hatta dolmat dresses..all while i think what I love is the embellishment..I always love empire dresses, i thought it made me look less stuffy but sometimes i looked like a mom-to-be. Ntahla i think i might has lil baby in there..haha.Susah nak dapat flat tummy!

I hope i can carry empire dress well bila dah tummy flattens nanti..But im not sure sebenarnya my body fits what cut..nanti jumpa tailor dia tahu kot..Ingat nak buat kat dzull declassique je. Kalau FD, it might be Nik tapi kena tengok final budget

I've done few sketches.

Insecure sebab rasa buat 2 piece lebih selamat and xnampak gemss sgt compare to 1 piece:dress


colour sweet tp byk kali tengok mcm baju tidur.but i love the design


i love the draping kat neckline dada tu..


this is hatta dolmat's empire waist wedding dress



Blair Waldorf dress..Oh sgt suka beading embellishment tu.mcm beadmeplease mention from afar nampak macam patch lace. and i love the pattern macam pucuk rebung ke apetah..konon2 traditional injection ade sikit.:)


Oh ini best.tapi tidakkah nampak perut bumpy nanti??


ps: Dah beli lace di Bandung..boleh ke buat dress guna lace..mcm tak flowy je.

pss: I bought him Shantung Silk tapi he's a giant..takot nampak lagi giantness buat baju melayu guna shantung silk.

psss: Sanding nak buat baju sendiri mmg susahlah! lama2 nanti sewa jugak karang..





7 comments:

NahWaL said...

LOL. dont underestimate ur own style dear. still can do lace, patching maybe? or for veil or opt for something unorthodox? hatta dolmat's new boutique is just behind jakel shah alam seksyen 7 :)

and i love the last piece :)

nuptiles said...

yah..i ws thinking nak patch je lace tu..the rest of the lace xtau la nak buat ape..huhu.pastu ade lining satin lg..hurm
Oh yah byk F.designer kt shah alam.apela rmai berkumpul sna.Nik pun S.alam. hatta's price a bit pricey, Nik boleh nego kot..

Yah i love the last piece too..

NahWaL said...

LOL. im sure they can find something to do with the lace. syahrir pon ada. zery pon ada. quite a few la kan. haha. senang kat sini dah ada jakel

zuliana_me said...

yeay! akhirnye ko berjaya meng-update blog ko. haha.. love the last dress. Sgt cantik!

nuptiles said...

nahwal:FD byk graduates Uitm s.alam kot tu yg byk kumpul sana.lgpun market malay sgt massive there..hehe..bestla jakel dah ada sana..dah xyah sesak2 kt kl dgn org lain.Jakel SA utk org SA dah..hehe

zulianas jonas: yah aku rajin n baru ada idea..sbb hatrobe ade kt kl, so im kinda bunga2 n ada rama-rama dalam perut.haha..yah last dress tu simple je.cantik.aku dah sketch sikit my dress nanti ak tnjuk.

zuliana_me said...

zuliana jonas? so not. zuliana timberlake more likely. Ohyeke...bestnye... Aku nk main sketch2 gak.huhu...

think n thanx said...

haila...comelnye ble dah bersemangat nak kawen...