Sunday, October 10, 2010

PPM- Just pay RM1, wander for 30minutes and walk away

I merely spend 30mins dalam PPM-Pameran Pengantin Malaysia held at KL Con.Center.

itu padahnya kalau tak betul2 tgok vendor apa yang terlibat. Niat utk tengok caterer je. Pergi seorang pula tu, my friend lambat so balik kerja 1pm trus ke KLCC.

Ada entry fee RM1. I was shoked, really. I never went to any pameran tht charged the visitor. Walaupun RM1 je, still macam weird. hehehe. So dapat paper bag 2pcs after tu, maybe bayar paper bag?:)

Caterers ada Suri Catering dengan another one tak ingatlah sebab both pun outta my budget.Untuk yang nak start with pelamin byk vendor yg well-known(DinaHalim, RinsSuzana,Haidar Rahman,Udaimatunnur), cards(bnyak sgt vendor cards,mostly promo cards 1000pcs+box 1000pcs+bunting free at promo price). Photo n videos ada pixelworks n eddiephotovideo. Slimming company memang sentiasa akan ada lah kan. Offer free treatment lagi.
So dah malas la nak tengok2 vendors lain.

Last time PPM kat Ampang Point was wayy much better. Ada test food :)

I guess tak banyak vendor sebab the date tak sesuai la. Mesti byk majlis kahwin going on during the fair.

*Update tunang pula

Dah setel beli lace and tudung for e-day kat TAR. Dah try the tudung with veil. Suka....Cuma ada color contrast, tudung peach and veil off white. Kena cuba pakai dengan bju to see how it overally look like..Alternatively i have to dye the veil with colorant warna peach/fabric dye/natural dye. Haha. Takpe, this e-day is all about trying out new things..haha mcm nk buat birthday party je. Found DIY on dyeing tulle fabric and a great website about hand-dyeing-he explain each fabric rquires different method of dyeing. Tulle is made of either nylon or polyester. So cara nak kena betul to make it work....Tak ada ke org jual nila warna peach???hehe. Hey u know u can also dye plain clear glass into any colour u want. This is the DIY. So can have a themed glass jar but im not sure where to buy the dye. Gonna check on hardware stores or DIY store. I always wonder how the craft stores dekat overseas.mesti best sgt kan.

pic n DIY from bridalbuzz

Headpiece tak ada..macam taknak. embellishment pada veil tak buat pn lagi......Kalau penuh emb. di kepala dah cukup dah.

Jumpa dokoh di TAR, RM100 each. Nak ke tak pakai utk e-day? teringin sgt nak pakai and own one.Konon nak simpan jadikan harta pusaka. Haha berangan bajet melayu terakhir



3 comments:

SyimaSyaz said...

hye..
bila bertunang?

Cik Belle said...

PPM kali ni tak berapa nak menarik! =)) tak banyak vendors. dengarnya sebab sewa mahal. kot?

nuptiles said...

syimasyaz : hye :)) inshaAllah 21/11..

cik belle : yah maybe la tapak booth mahal sbb kt klcc kan..kalo kt mall biasa maybe murah...xmenarik sgt...keciewa..hehe