Sunday, August 1, 2010

Craft paper Bag


Tadi take away Ice Blended kat coffee bean. Kan dia kasi brown bag tu, so macam excited tetibe. Like..semangat nak guna brown bag as to put favors item nanti.


So..google google image dapat lah inspirasi2 ini..










pic from google and etsy

Siap bump in step by step how to make a paper bag. Ok kalau rajin+dah xda bnda lain nak buat, mungkin akan consider. Kena lah cari supplier craft paper untuk beli segulung besar ni. Silap2 boleh buat bisnes jual craft paper bag.hehe.

Mooore suffer-DIY-queen way is to make the paper YOURSELF by recycling newspaper,used papers, tissue..You know the 1st exciting thing you did in the kindergarten,blender newspaper n sorts, tapi tak jadi brown lah..kena letak sikit colouring kot.

Lepas dapat craft paper bag, hantar printing monogram and thank you wording(so tak payah order TQ tag lg). Contohnya, front print monogram, the back print THANK YOU/TERIMA KASIH.Simple je i rasa. Kalau lah niat mmg nak share info about saving the environment, boleh print at the back of craft paper tu how to recycle this paper bag and dont forget to print skali recycle logo or boleh buat wording "Please help to save the tree by recycling this bag".Wah dah macam ambassidor ape je kan. I think cool je, Dah jadi 3 in 1=favour packaging+thank you greetings+educational purposes.

Manufacturer paper bags

Oh i pernah email2 Huda tentang brown paper bag ni.She's a verry nice person. I rasa semua b2b blogger sangatlah baik n helpfull. Oh kenapakah blognya sudah private??Saya mahu baca!!hehe


6 comments:

Farhana Ibrahim said...

hehehe.. terfikir gak nak gune camni.. DIY lebeyh kepuasan.. tapi dah tak sempat dah.. dushhh....

hahaha.. know wat, my fren ader buat brown paper bag tu time dienye e-day.. paper bag tu, exactly mcm org jual pisang goreng nye bekas.. tapi sungguh cantek after put ribbons and tag...

i bet yours pun mestiii cantekk kan?

nuptiles said...

yah DIY lbh puas hati.dah xsempat?ur big day bile dear? october ye?

Aah mmg brown bag biasa je guna.Kos dia dm 10sen or less. Tp dah deco2 maybe hike to 30cent kot. Martha Stewart pn ada buat DIY.

hehe..inshaAllah..skrg pikir nak buat bnda ni.Jgn later tukar fikiran pulak..slalu cmtu.ish.

Anonymous said...

I would like to exchange links with your site nuptial-etc.blogspot.com
Is this possible?

Farhana Ibrahim said...

Mine InsyaAllah November kot xpun february....
Tak confirm lagi... 1 ape pun tak buat lagi... hehehe... dats y I said tak sempat.. hehe...

your big day?
tak sabar nak g.. :)

shikputeyy said...

hav to start on you first bout rcycling things.
de hntr brg2 kat pst ktr sumla x?
hehe haku sgt xcted hntr kat tesco tu, nsb baik fmly mmbrs sume spprtive

nuptiles said...

anonymous: sure :)

farhana: oh xpe2..rilek je..nti mst ok n thing run smooth kalo rileks..bestla cepat2 kahwin.hehe. My big day maybe June 2011 inshaAllah. nti jemput datang, biasa je..

shikput:perlu supportive? ohh yela kalo semua main buang barang je xdalah maknanya..aku kasi kt besi buruk tu dia nak botol jugak..so kira recycle lah gk kan.hehe.tp kdg2 sgt xsuke plastik byk sgt..