Thursday, August 26, 2010

Videographer and Photographer


2 items ni dah jadi benda penting pulak dalam my preps walaupun org cakap ni side-support vendors. Proses meminta quote sgt aktif lately ni so anyone nak tahu quo diorang yang berkenaan, i can share with u'all

Photographer

1. Bliss Candid

2. Malaynea

3. Saffandi Photo

4. Digital Syndicate

5. Mat Ranggie

6. Hafis Ismail

7. Akukopi

8. Zizie Azli

9. Ironi iris

10. Subhi Karim

11. Fad Manaf

12. Rintis Image

13. Foto kahwin

14. Myshot

15. Piccasa

16. Acaii Jawe


Videographer

1. Wira Visual

2. Dinawedding

3. Avicenna

4. RFM

5. Wandet-as published on their blog kot.

ps: Proses pilih photog/videog sangat rumit terutama b2b yang ada tight budget...




14 comments:

Nora a.k.a Aira said...

hiii, thanks sharing this info, nora pun sedang survey =)

nuptiles said...

hi nora..

ya..i cuma listkan je.kalo nak tau price any..kindly email me.

tq

Cik Belle said...

dear! me too. pun tengah pening. =( dah banyak hari duk asyik survey je.. dear, boleh tak share with me ur quo yang u ada? here's my email:
nur.athiah84@gmail.com

nanti i share with mine jugak k with u. ape pun, i rasa photog and videog perlu cari yang bagus la. tp itulah, yang bagus a bit pricey! huawargh. me too,in tight budget. ergh.

ZARA said...

u dah decide on videographer? LH Media and hora horey pon murah. Pixel Works ada photog and videographer sekali. quite cheap.

for me videographer sangat2 penting sbb my mom yg kawin zaman 80s pon ada wedding video tak kan aku takdo pulok... ;)

nuptiles said...

cik belle : ok i email u k..tulah i nak cari yg bagus n ngam dengan bajet..tp yg penting skali i suke dgn sentuhan org tu.

zara: aah i dah decide videographer-Wira Visual inshaAllah.nak book by august sbb ada promo.LH Media xigtlah i pnh email dia ke tak.u ade quo dia ke. kalau ade, nak boleh? Hora Horey i xda bajetla pulak.hehe.Pixel Works?aahh dah jd gila jap..Ya video penting lah..dulu slalu igt video ni xda pn xpe..suruh member record guna compact cam je tapii sbnarnya best gile kan kalo ade.

didieadila said...

U! nak semua! haha..semua..(wlopun stgh dh ada) tp xrajen nk listkan yg mane i nak..u emeil sume eaaa *kelip2 mata* tengkiuuuuu~~

muggle_d88@yahoo.com

p/s : adakah semua akan resive hrga pakej after raya? sobs!

nuptiles said...

didie : ok nti i email..sbb byk..maybe i buat scara berperingkat.hehe..taklah..
ps: Yg i tau acaii jawe je yg nak revise harga lepas raya.

Moose said...

hi there, i pun tgh carik vid-grapher jugak! i'm on a tight budget so i can't splurge much on vidgrapher. i suka wira visual and heard that their package pun ok tapi lambat baru tau and my date tu dah ade orang book.

care to share the quotation from those that you listed here? thanks so much.

my email is snowyqueeny@yahoo.com

nuptiles said...

moose : Ohh..too bad tlepas Wira sbb i rasa dia paling berpatutan in line dgn output.

ok i'll email u.

iMoments said...

hi,we are doing wedding videography also..for sample and more info,kindly visit our blog at http://imoments.blog.com

veelara said...

hi,...i pun berharap sgt u dapat sharing the quot wit me,plz..

veelara85@gmail.com

miss farra said...

hi

i hope u can share with me ur findings on all the quot..hope tak menyusahkan u lah..

please do email me at fezarena@gmail.com

thanks a lot dear..

farra

nuptiles said...

veelara n miss farra : i dah email the quo.kindly check ur gmail.sorry lambat skit ye..

imoments : tq for dropping by.

bazli said...

hi! ni tgh search2 jugk utk pakej2 utk videografer n photog, n suddenly dpt ur blog.

jikalau xkeberatan, harap dapat kongsikan dengan saya quotation2 yg u dah dpt ye.

tq sgt2 ye. harap xmenyusahkan u.

ni my email : abbaz_smakl@yahoo.com

happy days ahead! =p

BAZLI